Οι Αρχές του Βιετνάμ υποβάθμισαν σήμερα τον τυφώνα Νόρου σε τροπική καταιγίδα, μολαταύτα κάλεσαν τους κατοίκους να επαγρυπνούν εξαιτίας του κινδύνου πλημμυρών και κατολισθήσεων λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Η καταιγίδα έφθασε πάνω από το έδαφος με ανέμους ταχύτητας ως και 117 χιλιομέτρων την ώρα στην επαρχία Κουάν Ναμ, όπου βρίσκονται η ιστορική πόλη Χόι Αν και το θέρετρο Ντανάνγκ, ενημέρωσε η βιετναμική μετεωρολογική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ξέρω ακόμα αν διαλύθηκε η στέγη του σπιτιού μου. Ο άνεμος είναι πάρα πολύ δυνατός», δήλωσε η εβδομηντάρα Λε Τι Μπουόι τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters από καταφύγιο όπου πήγε στην παραθαλάσσια κοινότητα Ταμ Κι.

«Τον ακούς να λυσσομανάει ακόμα και μέσα στο καταφύγιο», πρόσθεσε η ίδια.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα μέχρι στιγμής. Φωτογραφικά στιγμιότυπα που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και βίντεο που μεταδόθηκαν από κρατικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν ξεριζωμένα δέντρα και δρόμους που έκλεισαν εξαιτίας κατολισθήσεων λάσπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νόρου, ο ισχυρότερος τυφώνας που έπληξε τις Φιλιππίνες μέχρι στιγμής φέτος, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους στο αρχιπέλαγος από το βράδυ της Κυριακής, πλημμυρίζοντας αγροτικές καλλιέργειες και ολόκληρες κοινότητες, σύμφωνα με τις Aρχές στη Μανίλα.

Το Βιετνάμ είναι επίσης ευάλωτο σε καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες, κυρίως λόγω της μακράς ακτογραμμής του. Φυσικές καταστροφές, ιδίως πλημμύρες και κατολισθήσεις που οφείλονταν σε καταιγίδες, στοίχισαν τη ζωή σε 139 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους περίπου 150 το 2021 στο ασιατικό κράτος, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης