Η βασική πρόταση στη σημερινή διαδικασία συζήτησης στη Βουλή των Κοινοτήτων, την οποία κατέθεσε η κυβέρνηση, ζητώντας περισσότερο χρόνο στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, καταψηφίστηκε από τους βουλευτές, με 303 ψήφους έναντι 258, ενώ εξίσου καταψηφίστηκαν οι δύο τροπολογίες που είχαν υποβληθεί, από το Κόμμα των Εργατικών και το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας.

Η τροπολογία που κατέθεσε το κόμμα των Εργατικών, με την οποία ζητούσε να είναι η 27η Φεβρουαρίου η καταληκτική ημερομηνία για την ψήφιση της συμφωνίας αποχώρησης, καταψηφίστηκε με 322 ψήφους έναντι 306. Η τροπολογία του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, που ζητούσε την παράταση του άρθρου 50, καταψηφίστηκε με 315 έναντι 93.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έγινε ψηφοφορία για την τροπολογία που είχε προτείνει η βουλευτής των Συντηρητικών, Άννα Σούμπρι, με την οποία ζητούσε την δημοσιοποίηση από την κυβέρνηση των επιπτώσεων στις επιχειρήσεις από μία αποχώρηση χωρίς συμφωνία, καθώς η βουλευτής αποφάσισε την τελευταία στιγμή να την αποσύρει, μετά τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν από την πλευρά της κυβέρνησης να ικανοποιήσει το αίτημα.

Η καταψήφιση της βασικής πρότασης της κυβέρνησης θεωρήθηκε αναμενόμενη από τη στιγμή που η ομάδα των σκληροπυρηνικών βουλευτών του Συντηρητικού κόμματος (ERG) αποφάσισε να απέχει από την συγκεκριμένη ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα αυτό αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες της βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι, στις διαπραγματεύσεις της για τις αλλαγές που θέλει να πετύχει με την ΕΕ για το backstop.

Αμέσως μετά την ψηφοφορία, ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, εξέφρασε την έκπληξή του για την απουσία από την σημερινή συζήτηση της Τερέζα Μέι, την οποία κάλεσε να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και να εξηγήσει ποια είναι τα σχέδιά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης