Η βελγική εφημερίδα dh δημοσίευσε μια φωτογραφία που απεικονίζει τους βασικούς δύο υπόπτους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph δε, βασικοί ύποπτοι για το αιματοκύλισμα των Βρυξελλών, σε αεροδρόμιο και μετρό, θεωρούνται αυτήν την στιγμή δύο άντρες: οι Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, πρόκειται για δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι και για τις επιθέσεις του Παρισιού τον περασμένο Νοέμβριο. 


  
Τόσο ο Λααχράουι όσο και ο Αμπρινί εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι, καθώς δεν εντοπίστηκαν κατά τις τελευταίες επιδρομές της αστυνομίας στο Βέλγιο, που είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με μια θεωρία που αναφέρει η Telegraph, οι δύο άνδρες, συνεργάτες του Αμπντεσλάμ, μπορεί να βιάστηκαν να εξαπολύσουν τις σημερινές επιθέσεις, φοβούμενοι ότι κατά την ανάκριση ο εγκέφαλος του Παρισιού θα «έσπαγε» και θα αποκάλυπτε την κρυψώνα τους.

Ο Λααχράουι, ένας 24χρονος συριακής καταγωγής, φέρεται να έφυγε από τη χώρα του τον Φεβρουάριο του 2013 και να ταξίδεψε χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία ως την Ουγγαρία τον Σεπτέμβριο με τον Αμπνεσλάμ. Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι το DNA του βρέθηκε σε διάφορες ζώνες αυτοκτονίας που χρησιμοποιήθηκαν τον Νοέμβριο.

Ο Αμπρινί είναι ένας 30χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε συναντηθεί με τον Αμπντεσλάμ αμέσως πριν τις επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη

Εν τω μεταξύ,το Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε πριν από λίγο την ευθύνη για τα πολύνεκρα χτυπήματα στις Βρυξέλλες. Η σχετική ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στο πρακτορείο ειδήσεων που βρίσκεται υπό τον έλεγχό του, το A’maq. 

Η ανακοίνωση:

«Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου ότι θα ζήσουν μαύρες μέρες σε απάντηση για την επίθεσή τους εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Ένας μυστικός πυρήνας των στρατιωτών του Χαλιφάτου όρμησε εναντίον του σταυροφορικού Βελγίου, το οποίο δεν σταμάτησε να μάχεται το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου πραγματοποίησαν μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων, με ζώνες και συσκευές εκρηκτικών, την Τρίτη, στοχεύοντας στο αεροδρόμιο και στον κεντρικό σταθμό του μετρό στο κέντρο της πρωτεύουσας του Βελγίου, τις Βρυξέλλες, μια χώρα που συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου άνοιξαν πυρ μέσα στο αεροδρόμιο του Zaventem, πριν πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά που είχαν πάνω τους αρκετοί από αυτούς, την ώρα που ένας μάρτυρας-βομβιστής πυροδότησε τη ζώνη εκρηκτικών που είχε στο σταθμό του μετρό του Maalbeek. Οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 230 νεκρούς και τραυματίες».

  Νέα βίντεο με τις επιθέσεις

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις για το χτύπημα που συγκλόνισε την Ευρώπη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης