Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί έξι πολιτείες μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έχει πλήξει τις βόρειες ΗΠΑ. Μητροπολιτικά κέντρα όπως η Νέα Υόρκη, η Βοστώνη και το Νιου Τζέρσεϊ έχουν παραλύσει από τις ισχυρές χιονοπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγαλύτερες απώλειες παρατηρούνται στο Ρόουντ Άιλαντ και στη Μασαχουσέτη, όμως ιδιαίτερα ισχυρό πλήγμα έχει δεχτεί η Νέα Υόρκη, το Κονέκτικατ, το Μέιν και η Νέα Αγγλία.

Το χιόνι πλησιάζει το ένα μέτρο, καθώς η χιονοθύελλα Νέμο, που πλήττει τις βορειοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, είναι αρκετά ισχυρή. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν οι «New York Times», πολλοί σταθμοί του μετρό ενδέχεται να κλείσουν λόγω της κακοκαιρίας, ενώ αρκετά πρατήρια στο Στέιτεν Άιλαντ και στο Κουίνς έχουν ήδη ξεμείνει από καύσιμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές, με πρόσφατες τις μνήμες από το φονικό πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, βρίσκονται σε επιφυλακή και απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να μη βγαίνουν από το σπίτι τους αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Μάλιστα, η Βοστώνη και οι κοινότητες που την περιβάλλουν ανακοίνωσαν ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή. Ο Δήμος της Νέας Υόρκης έχει επιστρατεύσει 1.800 εκχιονιστικά, που είναι έτοιμα να πιάσουν δουλειά, ενώ το Νιου Τζέρσεϊ προετοιμάζεται για ισχυρούς ανέμους και μεγάλες πλημμύρες.

Ήδη έχουν ακυρωθεί 2.500 πτήσεις για την Παρασκευή και 550 για το Σάββατο, ενώ αναμένεται να ακυρωθούν κι άλλες. Η κυκλοφορία στην κεντρικότατη γέφυρα Τζορτζ Ουάσινγκτον διεξάγεται με μέγιστη ταχύτητα τα 35 χλμ. την ώρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας και της έντονης χιονόπτωσης.

Ωστόσο, όσοι κάτοικοι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα από το πέρασμα του Νέμο απλώς διασκεδάζουν με το κατά τα άλλα γραφικό λευκό τοπίο και βρίσκουν την ευκαιρία να αναρτήσουν στα social media βίντεο και φωτογραφίες από τη χιονισμένη Νέα Υόρκη. Η «αποστολή» ονομάζεται «Fighting Nemo» («Πολεμώντας τον Νέμο»).


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης