Καθώς το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται αντιμέτωπο με έξαρση των περιστατικών του κορωνοϊού, οι Αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τη διάθεση μονάδων για απομόνωση και θεραπεία με τη βοήθεια κατασκευαστικών ομάδων από την ηπειρωτική χώρα, ενώ για τη μάχη απέναντι στην Covid-19 διατίθεται εκ νέου ένας τερματικός σταθμός για κρουαζιερόπλοια.

Με 6.063 καταγεγραμμένα νέα περιστατικά COVID-19 το Σάββατο, η κυβέρνηση ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο τερματικός σταθμός για κρουαζιερόπλοια Kai Tak θα μετατραπεί σε μονάδα αποκλειστικά για περιπτώσεις COVID, με 1.000 κλίνες, προκειμένου να περιοριστεί η πίεση στα δημόσια νοσοκομεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, Κάρι Λαμ, που παραβρέθηκε στην τελετή θεμελίωσης σε εργοτάξιο για την κατασκευή 10.000 μονάδων COVID-19 στο Πένιζ Μπέι κοντά στο θέρετρο της Disneyland, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρωτοβουλίες θα «βελτιώσουν σημαντικά» τις δυνατότητες αντιμετώπισης της επιδημίας που έχει ο διεθνής χρηματοοικονομικός κόμβος.

Ορισμένοι ειδικοί και επικριτές υποστηρίζουν ότι οι δραστικές πολιτικές του Χονγκ Κονγκ για μηδέν περιστατικά COVID, σύμφωνα με το πρότυπο της ηπειρωτικής Κίνας, έχουν συνεισφέρει στα σημερινά προβλήματα και είναι μη βιώσιμες.

Η Κίνα έχει αποστείλει στο Χονγκ Κονγκ ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων κινητών μονάδων διενέργειας τεστ, με τις Αρχές να υποστηρίζουν ότι η έξαρση μπορεί να χρειαστεί έως και τρεις μήνες προτού σταθεροποιηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η Κίνα ανακοίνωσε 195 νέα περιστατικά COVID-19 για τα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας για τις 19 Φεβρουαρίου, συγκριτικά με 137 μία ημέρα νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, ενώ δεν καταγράφηκαν θάνατοι.

Έως το Σάββατο, η ηπειρωτική Κίνα μετρούσε 107.707 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού, με τον αριθμό των θανάτων λόγω επιπλοκών της COVID-19 να παραμένει σταθερός στους 4.636.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης