Δύο μεγαλεπήβολα προγράμματα για την Τουρκία, υπογράφονται αύριο. Πρόκειται για την κατασκευή του τρίτου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και του δεύτερου πυρηνικού σταθμού.

Πάντως, η ιστοσελίδα της που προβάλλει «τους υψηλούς στόχους της Τουρκίας σε πυρηνικό εργοστάσιο και αεροδρόμιο», δημοσιεύει φωτογραφία από το κολοσσιαίο σκέπαστρο που κατασκευάζεται για να καλύψει ό,τι έχει απομείνει από το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελικές λεπτομέρειες για τα δύο μεγάλα προγραμματιζόμενα έργα, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο. Ο δεύτερος σχεδιαζόμενος πυρηνικός σταθμός (δεν έχει κατασκευαστεί ακόμα ο πρώτος), σύμφωνα με το πλάνο θα γίνει στη Σινώπη, παραλιακή πόλη στη Μαύρη Θάλασσα.

Για την κατασκευή του τρίτου αεροδρομίου έχουν υποβάλλει προσφορές 15 τουρκικές και δύο ξένες εταιρίες. Ο προϋπολογισμός για το αεροδρόμιο υπολογίζεται πως θα ξεπερνά τα εφτά δισεκατομμύρια ευρώ. Οι εργασίες για την κατασκευή έξι διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί με το πρώτο αεροπλάνο να προσγειώνεται εκεί το 2017.

Για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού σταθμού, σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας, προηγείται η κοινή προσφορά κονσόρτσιουμ γαλλικής και ιαπωνικής εταιρίας, που υπερτερεί της προσφοράς κινεζικής εταιρίας. Ο προϋπολογισμός ξεπερνά τα 22 δισεκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Hürriyet Daily News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης