Η ζεστή σοκολάτα είναι πιο γευστική όταν σερβίρεται σε μια κρεμ κούπα παρά όταν σερβίρεται σε ένα άσπρο ή κόκκινο φλιτζάνι, υποστηρίζουν Ισπανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 57 εθελοντές να δοκιμάσουν ζεστή σοκολάτα από τέσσερα φλιτζάνια διαφορετικού χρώματος. Παρότι επρόκειτο για φλιτζάνια του ιδίου χρώματος εσωτερικά (άσπρο) και του ιδίου μεγέθους και η σοκολάτα που περιείχαν ήταν ακριβώς η ίδια, οι συμμετέχοντες βρήκαν πιο γλυκιά και αρωματική τη σοκολάτα στο κρεμ φλιτζάνι!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Sensory Studies» και δεν είναι η πρώτη που αποκαλύπτει ότι το χρώμα του σκεύους που περιέχει ένα ρόφημα ή τρόφιμο επηρεάζει τον τρόπο που ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τη γεύση του.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα ροφήματα σε ροζ συσκευασίες γίνονται αντιληπτά ως πιο ζαχαρούχα, ο καφές σε καφέ κύπελλο θεωρείται πιο δυνατός και τα αναψυκτικά σε μπλε κουτιά εκλαμβάνονται ως πιο «ξεδιψαστικά».

Πηγή: vita.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης