Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως ένας άνδρας αυτοπυρπολήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Τόκιο, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία του για τη συμμετοχή της Ιαπωνίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό. Όπως έγινε γνωστό, ο αυτόχειρας είναι νεκρός.

Το νομοσχέδιο που αφορά στη συλλογική άμυνα επιτρέπει πλέον στις ένοπλες δυνάμεις της Ιαπωνίας να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό προκειμένου να βοηθούν συμμάχους που έχουν εμπλακεί σε πολεμική σύρραξηΤο τραγικό συμβάν συνέβη στο πάρκο Χιμπίγια, δίπλα στη συνοικία όπου βρίσκονται υπουργεία της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε. Κοντά στο σημείο της αυτοκτονίας βρέθηκαν επιστολές προς βουλευτές και γερουσιαστές, μέσω των οποίων ασκεί έντονη κριτική για το νομοσχέδιο που αφορά στη συλλογική άμυνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η κυβέρνηση της ασιατικής χώρας έλαβε στις αρχές Ιουλίου την ιστορική απόφαση να επιτρέψει στις ιαπωνικές ένοπλες δυνάμεις να λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό, προκειμένου να βοηθούν συμμάχους που έχουν εμπλακεί σε σύγκρουση. Είναι η πρώτη απόφαση αυτού του είδους, μετά την κατάρτιση του Συντάγματος το 1947. Ο πρωθυπουργός Σίνζο Αμπε διαβεβαίωσε πάντως ότι η Ιαπωνία δεν θα εμπλακεί σε πόλεμο για να υπερασπιστεί μια ξένη χώρα.

Τον περασμένο Ιούνιο, ένας άνδρας είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει με τον ίδιο τρόπο, έπειτα από ομιλία που είχε εκφωνήσει κατά του σχεδίου μεταρρύθμισης του Συντάγματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης