Ανταπόκριση από Στρασβούργο -Νίκος Ρούσσης

Αποφεύγοντας να ρίξει λάδι στην φωτιά εν όψει ευρωεκλογών και της συνακόλουθης εκλογής του νέου προέδρου της Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με γραπτή του απάντηση προς τον Γερμανό ευρωβουλευτή των Μη Εγεγραμμένων UdoVoigt, αρνήθηκε να απαντήσει για τα περίεργα «σούρτα-φέρτα» του Τζώρτζ Σόρος, με εκπροσώπους της Κομισιόν και ευρωβουλευτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι πληροφορίες που ζητεί το Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου δεν είναι διαθέσιμες στο Συμβούλιο», ανέφερε στη λακωνική απάντησή του, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αποφεύγοντας ν’ απαντήσει στο αν, είχαν τηρηθεί πρακτικά στα όσα συζητήθηκαν σ’ αυτές τις συναντήσεις του Σόρος με επιφανείς αξιωματούχους της Κομισιόν.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τις πληροφορίες που παράθεσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και τις οποίες αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, «12 εκπρόσωποι ομάδων συμφερόντων του  Ινστιτούτου για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Ανοιχτής Κοινωνίας (OSEPI) του Soros, οι οποίοι είναι διαπιστευμένοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, συναντήθηκαν 52 φορές με τα μέλη της επιτροπής των Φιλελευθέρων (LIBE)».

Επιπλέον, ο Γιώργος Σόρος συναντήθηκε με μέλη της Επιτροπής επίσημα, τουλάχιστον 20 φορές από την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της Επιτροπής Jean-Claude Juncker το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής  Frans Timmermans (σ.σ ένας από τους πέντε υποψήφιους για πρόεδρος στην νέα Κομισιόν) συναντήθηκε επίσης με τον Soros και τους εκπροσώπους του δικτύου του το Σεπτέμβριο του 2015 στη Νέα Υόρκη.

Μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Jean-Claude Juncker πραγματοποιήθηκε, επίσης, στις Βρυξέλλες τον Απρίλιο του 2017.

Ένας άλλος από τους συνομιλητές του Σόρος και σημαντικός πολιτικός ήταν ο αρμόδιος για τη μετανάστευση Επίτροπος  Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος λέγεται ότι διεξήγαγε διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους ομάδων συμφερόντων του Soros τον Ιούνιο και τον Νοέμβριο του 2015.

Ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτών των συζητήσεων και που υπάρχουν τα πρακτικά τους, ρωτούσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής και απάντηση…δεν πήρε.!

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης