Τον Απρίλιο αναμένεται να ανοίξει και πάλι το περίφημο Μάτσου Πίτσου, μια από τις σημαντικότερες ακροπόλεις των Ίνκας στο Περού, μετά το κλείσιμό της, τον Ιανουάριο, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών και των κατολισθήσεων, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατέστρεψαν τμήματα του σιδηροδρόμου που συνδέει την κοντινή πόλη Κούσκο με το αρχαίο και καλοδιατηρημένο οχυρό του 15ου αιώνα, σε ύψος 2.400 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας. Οι μόνοι άλλοι τρόποι να φθάσει κάποιος στο Μάτσου Πίτσου είναι να περπατήσει από δύσκολα μονοπάτια σχεδόν 45 χιλιόμετρα ή να χρησιμοποιήσει ελικόπτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές του Περού και άλλες κυβερνήσεις μετέφεραν με ελικόπτερα περίπου 4.000 άτομα που είχαν αποκλειστεί στην περιοχή σε ασφαλέστερες τοποθεσίες τον Ιανουάριο.

Οι βροχοπτώσεις, οι σφοδρότερες των τελευταίων 15 ετών, προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε παρακείμενους οικισμούς και καλλιέργειες και στοίχισαν τη ζωή πέντε ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, «το φρούριο είναι άθικτο, αναμένουμε να ανοίξει την 1η Απριλίου», δήλωσε ο Μαρτίν Πέρες, υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού της κυβέρνησης του Περού, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λίμα.

Διαβάστε επίσης:
Κλειστό το Machu Picchu… λόγω κακοκαιρίας, 9 Φεβρουαρίου 2010, 05:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης