Τον διπλασιασμό των τζαμιών στη Γαλλία κατά την επόμενη διετία ζήτησε μια από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της μουσουλμανικής κοινότητας στη χώρα, προκειμένου να καλυφθούν οι λατρευτικές ανάγκες των πιστών, ο διευθυντής του τεμένους.

«Χρειαζόμαστε τα διπλάσια τεμένη μέσα σε δυο χρόνια», δήλωσε ο Νταλίλ Μπουμπακέρ, επικεφαλής του Γαλλικού Μουσουλμανικού Συμβουλίου και διευθυντής του τζαμιού του Παρισιού, κατά τη διάσκεψη των γαλλικών ισλαμικών οργανώσεων που φιλοξενήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Λε Μπουρζέ, κοντά στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν πολλά δωμάτια λατρείας, πολλά τεμένη των οποίων η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί και πολλά τζαμιά που δεν χτίζονται», συμπλήρωσε.

Η έκκληση του κ. Μπουμπακέρ έρχεται τρεις μήνες μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις των ισλαμιστών αδελφών Κουασί και του Αμεντί Κουλιμπάλι στο Παρίσι, οι οποίες κατέληξαν στο θάνατο 17 ανθρώπων.

Η περίοδος μετά τις επιθέσεις έχει σημαδευτεί από την άνοδο της ισλαμοφοβίας στη Γαλλία, με 167 καταγεγραμμένες ενέργειες εναντίον τζαμιών ή απειλές τον Ιανουάριο, έναντι μόλις 14 τέτοιων περιστατικών τον αντίστοιχο μήνα του 2014, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης