Η φωτογραφία σοκάρει… Μέσα στην απελπισία του και στην προσπάθειά του να περάσει στην Ιταλία, ο 17χρονος Αφγανός δέχτηκε να τον ράψουν στην κυριολεξία μέσα στο κάθισμα του συνοδηγού ενός Ι.Χ., ιδιοκτησίας Έλληνα, με τον οποίο ταξίδεψε ακτοπλοϊκώς στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εντοπισμός του οικονομικού μετανάστη έγινε στο λιμάνι του Μπάρι μετά από έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί, κατά την αποβίβαση των επιβατών το πλοίου «Sea Trade» που είχε αποπλεύσει από την Ηγουμενίτσα με προορισμό την Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αφγανός είχε χωθεί μέσα στο κάθισμα και πάνω του είχε ραφτεί προσεχτικά η επένδυση. Πάνω στο κάθισμα, για να μην είναι εμφανής η παραμόρφωση, είχαν τοποθετηθεί διάφορα αντικείμενα. Εκτός από τον 17χρονο Αφγανό, οι αστυνομικοί εντόπισαν και τον μικρότερο αδελφό του, ηλικίας 15 ετών στο πορτ  μπαγκάζ του οχήματος, κουλουριασμένο μέσα σε μια βαλίτσα.

Η ιστορία αυτών των δύο παιδιών δείχνει το μέγεθος της απελπισίας των οικονομικών μεταναστών που βασανίζονται και ταλαιπωρούνται περιφερόμενοι σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, ψάχνοντας να βρουν ένα τρόπο για να ζήσουν ως άνθρωποι, έχοντας εκδιωχθεί από τις πατρίδες τους.

Πηγή: peloponnisos.com.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

«Μετέφερε μετανάστες στο πορτ μπαγκάζ» Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης