Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε έναν Ιάπωνα εργάτη, ο οποίος εστάλη για να εργαστεί, χωρίς προειδοποίηση, στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ενώ είναι σε εξέλιξη η πυρηνική κρίση και ενώ δεν είχε δηλώσει εθελοντής, έγινε γνωστό σήμερα από τον υπηρεσία που τον προσέλαβε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 60χρονος εργάτης υπέγραψε, περίπου μια εβδομάδα μετά το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου, συμβόλαιο ενός μήνα για να εργαστεί ως οδηγός ενός φορτηγού δέκα τόνων στην περιφέρεια Μιγιάγκι, βορείως της Φουκουσίμα.

Όμως, την πρώτη ημέρα της εργασίας του υποχρεώθηκε να οδηγήσει το φορτηγό στο σταθμό της Φουκουσίμα. «Ήλθε σε επαφή μαζί μας και αναρωτιόταν εάν πρέπει να συνεχίσει την εργασία του», δήλωσε ο Σατόσι Χοσίνο, του κέντρου απασχόλησης του Νισιράκι, στην Οζάκα. Έτσι, ενώ ο 60χρονος είχε προσληφθεί ως οδηγός του φορτηγού, αυτό που του ζητήθηκε να κάνει στη συνέχεια ήταν να τοποθετήσει μάνικες στα οχήματα που έριχναν νερό στους αντιδραστήρες 5 και 6. Ωστόσο, ο 60χρονος τίμησε το συμβόλαιό του ως το τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εργοδότης του, επικαλέστηκε για το λάθος αυτό τις επιμελητειακές δυσκολίες μετά τον σεισμό, μια περίοδο κατά την οποία επιστρατεύονταν συνεχώς εργάτες για τις πρώτες ανάγκες της διαδικασίας ανοικοδόμησης στις πληγείσες περιοχές. Το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo αναφέρθηκε σε μια ακόμα περίπτωση ενός επίσης 60χρονου εργάτη, ο οποίος εστάλη στο σταθμό της Φουκουσίμα για την ίδια εργασία, χωρίς προειδοποίηση. Ο εργάτης αυτός εργάστηκε δυο εβδομάδες στο σταθμό Φουκουσίμα Νταΐτσι και πληρώθηκε διπλό ημερομίσθιο από αυτό που είχε συμφωνηθεί αρχικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης