Με αφορμή τον θάνατο του δημοσιογράφου της Washington Post Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας κάλεσε τον σαουδάραβα πρέσβη προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις θέσεις της χώρας τους.

Η συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε την Πέμπτη, ωστόσο η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα Παρασκευή από την υπουργό Εξωτερικών της Νορβηγίας Ίνε Έρικσεν Σορέιντε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναφερθήκαμε στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι και παρουσιάσαμε τη θέση μας στον σαουδάραβα πρέσβη πολλές φορές μετά τη γνωστοποίηση. Υπογραμμίσαμε πόσο σοβαρά λαμβάνουμε το ζήτημα πάλι χθες, όταν βρέθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για μια συζήτηση», αναφέρει η ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών της Νορβηγίας.

Η εξέλιξη αυτή λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά που ο γενικός εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας παραδέχτηκε ότι η δολοφονία του Κασόγκι ήταν προμελετημένη.

Το Ριάντ παντως επιμένει ότι η δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου ήταν αποτέλεσμα εγκληματικών ενεργειών και δεν είχε σχέση με τη βασιλική οικογένεια της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τζαμάλ Κασόγκι θεάθηκε για τελευταία φορά όταν έμπαινε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στις 2 Οκτωβρίου. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου από τον γενικό εισαγγελέα της Σαουδικής Αραβίας, ύστερα από εβδομάδες εικασιών που είχαν δημοσιευτεί.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης