Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους πυγμάχο, Joe Frazier, είπαν τη Δευτέρα οι θαυμαστές του. Περίπου 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε νεκροταφείο της Φιλαδέλφεια , προκειμένου να τιμήσουν τον διάσημο πυγμάχο, ο οποίος πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα στο σπίτι του έπειτα από άνιση μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Το παρών στην κηδεία του «Smokin Joe» έδωσε και ο μεγάλος του αντίπαλος, Mohammad Ali, ο οποίος εμφανίστηκε με μαύρο κουστούμι και γυαλιά, υποβασταζόμενος από τη γυναίκα και την κόρη του. O πρώην πυγμάχος έχει
προσβληθεί από την ασθένεια Πάρκινσον.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ιερέας Jesse Jackson που έψαλε την εξόδιο ακολουθία, ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του: «Πες τους ότι ο Rocky δεν ήταν πρωταθλητής. Ο Jose Frazier ήταν», αναφερόμενος στον χαρακτήρα της σειράς κινηματογραφικών ταινιών «Rocky» που είχε δημιουργήσει ο Sylvester Stalone εμπνεόμενος από την ιστορία του διάσημου πυγμάχου.

«Το άγαλμα του στέκεται στην είσοδο του μουσείου Τέχνης στη Φιλαδέλφεια, ωστόσο δεν ήταν πρωταθλητής. Πες τους ότι ο Rocky ήταν ένας πλασματικός χαρακτήρας, ενώ ο Joe πραγματικότητα. Οι γροθιές του Rocky είναι παγωμένες όπως η πέτρα. Οι γροθιές του Joe “καπνίζουν” ακόμα. Ο Rocky δεν αντιμετώπισε ποτέ τον Ali, τον Holmes ή τον Foreman. Δε δοκίμασε ποτέ τη γεύση του αίματός του. Οι πρωταθλητές δημιουργούνται στο ρινγκ και όχι στις ταινίες. Ο Joe Frazier αξίζει ένα άγαλμα στη γενέτειρά του, τη Φιλαδέλφεια», σημείωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Joe Frazier ήταν ο πρώτος που κατάφερε να νικήσει τον Mohammad Ali. Οι μεταξύ τους μονομαχίες καθώς και η εκπληκτική ικανότητα του «Smokin Joe» να αντέχει ακόμα και τα πιο τρομακτικά χτυπήματα, είχαν εμπνεύσει τον Sylvester Stalone στη δημιουργία του κινηματογραφικού «Rocky» και του βασικού moto της ταινίας «It doesn’t matter how much you can hit, but how much you can get» (σημασία δεν έχει πόσο μπορείς να χτυπήσεις αλλά πόσο μπορείς να αντέξεις».

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
«Έσβησε» ο Frazier, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011, 06:52

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης