Τόνι Μπλερ: Δεύτερο δημοψήφισμα για να κλείσει το θέμα με το Brexit

Τόνι Μπλερ: Δεύτερο δημοψήφισμα για να κλείσει το θέμα με το Brexit
Τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για να δοθεί ένα τέλος στο χάος για το Brexit ζήτησε σήμερα μιλώντας από το Νταβός ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, σημειώνοντας ότι πιστεύει πως οι πιθανότητες να γίνει το δημοψήφισμα αυτό είναι τώρα περισσότερες από 50%.

«Πιστεύω ότι αν γίνει άλλο δημοψήφισμα, πράγματι θα δοθεί ένα τέλος. Οι άνθρωποι όπως εγώ θα το αποδεχτούν ότι αυτό είναι, αν η χώρα ψηφίσει ξανά υπέρ της αποχώρησης» δήλωσε ο Μπλερ στο τηλεοπτικό δίκτυο του Reuters στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

«Αλλά πιστεύω ότι αν φύγεις χωρίς να ξαναστραφείς στον λαό, με αυτήν την αναστάτωση και σε αυτές τις συνθήκες, θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη διαίρεση» σημείωσε.

Ο Μπλερ, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις του Εργατικού Κόμματος και διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1997 έως το 2007, τόνισε επίσης ότι η Βρετανία δεν μπορεί να φύγει από την Ε.Ε. αν δεν γνωρίζει προς τα πού κατευθύνεται. Αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μεταθέσει για μεταγενέστερη ημερομηνία την έξοδό της από την Ε.Ε., η οποία προβλέπεται για τις 29 Μαρτίου, τότε η Βρετανία θα πρέπει να αιτηθεί να γίνει αυτό, πρόσθεσε.

«Η ιδέα ότι μπορούμε να βγούμε κουτρουβαλώντας από την Ε.Ε. χωρίς μια συμφωνία θα ήταν κάτι απολύτως ανεύθυνο και είμαι βέβαιος ότι το κοινοβούλιο δεν θα το επιτρέψει» κατέληξε.

Οι Βρετανοί ψήφισαν στο δημοψήφισμα του 2016 σε ποσοστό 52% υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., έναντι 48% που τάχθηκε υπέρ της παραμονής της.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019, 12:39