Τόνι Μπλερ: "Δεν παραπλάνησα τον βρετανικό λαό"

Τόνι Μπλερ: "Δεν παραπλάνησα τον βρετανικό λαό"
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό Fox News, 10 ημέρες μετά την κατάθεσή του στο Λονδίνο, στην επιτροπή έρευνας για τη συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο του Ιράκ το 2003, ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ αρνήθηκε ότι παραπλάνησε τους συμπολίτες του.

«Θα υπάρχει πάντα ένα σκάνδαλο που έχει σχέση με τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα», δήλωσε ο Μπλερ, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε την τελευταία του θητεία και υπέβαλε την παραίτησή του τον Ιούνιο του 2007, μετά τις συνεχείς επικρίσεις για την απόφασή του να εμπλέξει τη χώρα του στον πόλεμο του Ιράκ και να σταθεί στο πλευρό των ΗΠΑ.

«Υπάρχει πάντα μια συνωμοσία πίσω από αυτό, ένα μεγάλο ψέμα, και ο κόσμος βρίσκει απλώς δύσκολο να κατανοήσει ότι άνθρωποι μπορεί να έχουν διαφορετικές απόψεις, ορθολογικές απόψεις που βασίζονται σε πραγματικούς λόγους», πρόσθεσε.

Ο Μπλερ αποδοκιμάστηκε έντονα στις 28 Ιανουαρίου, όταν, ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής που ερευνά τον πόλεμο στο Ιράκ, δήλωσε πως δεν έχει καμία τύψη που συμμετείχε στην ανατροπή του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν.

Όταν ρωτήθηκε αν έχει τύψεις που ενέπλεξε τη χώρα του στον πόλεμο, ο Μπλερ απάντησε: «Αισθάνομαι κάποια ευθύνη, αλλά δεν έχω καμία τύψη που ανέτρεψα τον Σαντάμ Χουσεΐν».Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010, 14:01