Πολλαπλά είναι τα ηχητικά σήματα που έχουν εντοπιστεί, η συχνότητα των οποίων συνάδει με αυτή του μαύρου κουτιού από το εξαφανισμένο από τις 8 Μαρτίου Boeing 777 της Malaysia Airlines. Σύμφωνα με το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Sky News, αυστραλιανό πλοίο εντόπισε τρίτο ηχητικό σήμα που πιθανολογείται ότι προέρχεται από το μαύρο κουτί. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο προηγούμενα είχε εντοπίσει κινεζικό πλοίο 1.600 χλμ βορειοδυτικά του Περθ.

Το πρώτο σήμα το οποίο εντοπίστηκε το Σάββατο, ήταν ασθενές με συχνότητα με συχνότητα 37.5 kHz το δευτερόλεπτο. Το ερευνητικό πλοίο «Haixun 01» εντόπισε το σήμα στις 25 μοίρες νότιο γεωγραφικό πλάτος και στις 101 μοίρες ανατολικό γεωγραφικό μήκος, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας. Το δεύτερο σήμα εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα, 2 χλμ πιο μακρυά από το πρώτο, ήταν ισχυρότερο και είναι διάρκειας είναι διάρκειας 90 δευτερολέπτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τρίτο σήμα εντοπίστηκε από το Αυστραλιανό πλοίο Ocean Shield κάπου 555 χλμ πιο μακρυά από το πρώτο. Πάνω στο πλοίο μεταφέρεται ειδικός εξοπλισμός του Αμερικανικού Ναυτικού, εξειδικευμένος να ανιχνεύει ήχους και σήματα μαύρων κουτιών. 

Την ίδια ώρα, ένα κινεζικό αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας εντόπισε σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, αντικείμενα να επιπλέουν στην ευρύτερη περιοχή από όπου εκπέμπονται τα σήματα.

Σημειώνεται ότι το Boeing 777 της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370, από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, μετέφερε συνολικά 239 επιβαίνοντες και χάθηκε από τα ραντάρ στις 8 Μαρτίου. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, λίγο πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ άλλαξε εντελώς την πορεία του και κατευθύνθηκε προς τον Νότιο Ινδικό Ωκεανό όπου διεξάγονται οι έρευνες. Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι οι μπαταρίες του μαύρου κουτιού θα αποφορτιστούν πλήρως στις 8 Απριλίου, κάτι που σημαίνει ότι τα ερευνητικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό του, καθώς μόνο αυτό μπορεί να δώσει τις απαντήσεις για το τι τελικά συνέβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης Θρίλερ με το μαύρο κουτί, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Απριλίου 2014, 07:09

Ελπίδες για το μαύρο κουτί, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Απριλίου 2014, 14:47

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης