Περίπου 1000 διαδηλωτές τραυματίστηκαν χθες από σφαίρες στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια, στη βόρεια Αίγυπτο, σύμφωνα με ιατρική πηγή. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και ζητούσαν τη διάλυση των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, όταν ξαφνικά από το εσωτερικό του κτιρίου άρχισαν να βγαίνουν πυροβολισμοί.

Τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα μετέφεραν τραυματίες σε νοσοκομεία χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των ατόμων που τραυματίστηκαν. Ο δικηγόρος και ακτιβιστής Αμπντεραχμάν αλ Γοχάρι τόνισε ότι δύο άνθρωποι, ο Χάσαν Μουστάφα και ο Αμπντάλα Εσμάτ Νταουστάσι, τραυματίστηκαν από σφαίρες και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του υπουργείου ότι ορισμένοι διαδηλωτές κάταφεραν να «σπάσουν» τη ζώνη ασφαλείας και αφού μπήκαν μέσα στο υπουργείο κατέστρεψαν σημαντικά έγγραφα.

Η διάλυση των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας, οι οποίες κατηγορούνται από τις οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για καταχρήσεις και βασανιστήρια, είναι ένα από τα αιτήματα αυτών που διαδηλώνουν υπέρ της δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης