Τουλάχιστον 11 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από τις τρεις βόμβες που εξερράγησαν μέσα σε μία ώρα μπροστά σε ένα ξενοδοχείο όπου συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι κι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί σε ένα αυστηρά φρουρούμενο και οχυρωμένο τμήμα της πρωτεύουσας της Σομαλίας.

Οι επιθέσεις στο ξενοδοχείο Τζαζίρα, σε μια από τις θεωρητικά πιο ασφαλείς τοποθεσίες στο Μογκαντίσου, υπογραμμίζουν τα προβλήματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση του προέδρου Χάσαν Σέιχ Μοχάμουντ, η ανάδειξη του οποίου στην εξουσία μετά την εκλογή του από τη βουλή πέρυσι είχε θεωρηθεί από πολλούς μια καμπή στην προσπάθεια να δοθεί τέλος σε έναν πόλεμο που διαρκεί δύο δεκαετίες και πλέον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πρώτες δύο βόμβες εξερράγησαν μέσα σε λίγη ώρα και ακολούθησαν σφοδρά πυρά από άνδρες των σομαλικών υπηρεσιών ασφαλείας. Η τρίτη έκρηξη σημειώθηκε περίπου μία αργότερα όταν η βόμβα που είχε τοποθετηθεί μέσα σε ένα αυτοκίνητο πυροδοτήθηκε καθώς το ερευνούσαν οι αρχές.

Τουλάχιστον η μία από τις δύο αρχικές εκρήξεις οφείλεται σε έναν βομβιστή-καμικάζι, σύμφωνα με τη σομαλική αστυνομία.

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την τριπλή αυτή επίθεση, αλλά οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ έχουν διεξάγει μια σειρά επιθέσεων στο Μογκαντίσου τα τελευταία δυόμισι χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν, τον διευθυντή της ιδιωτικής υπηρεσίας των ασθενοφόρων, τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 ακόμη τραυματίστηκαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης