Τουλάχιστον 11 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο και άλλοι 21 τραυματίσθηκαν σήμερα στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, από βομβιστική ενέργεια που στόχο είχε έναν υποψήφιου κοσμικού προσανατολισμού κόμματος στη σημερινή ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα.

«Δεχθήκαμε τρείς σορούς και 21 τραυματίες, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σέμι Τζαμάλι, γιατρός στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου Τζινάχ, καθώς ο προηγούμενος απολογισμός που ανακοίνωσε η αστυνομία έκανε λόγο τρεις νεκρούς και 21 τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επίθεση είχε στόχο έναν υποψήφιο του Εθνικιστικού Κόμματος Αουάμι (ΑΝΡ), που κυκλοφορούσε με αυτοκίνητο και βρισκόταν καθ’ οδόν από το εκλογικό κέντρο προς τα γραφεία του κόμματος», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Μαζχαρ Ναουάζ.

Πρόκειται για την πρώτη ένοπλη ενέργεια που καταγράφηκε τη σημερινή ημέρα των εκλογών, στη διάρκεια των οποίων οι Ταλιμπάν έχουν προειδοποιήσει ότι θα επιχειρήσουν επιθέσεις.

Ο υποψήφιος που ήταν στόχος της επίθεσης, ανήκει στο κοσμικό κόμμα ΑΝΡ της εθνότητας Παστούν, από την οποία αντλούν κατά κύριο λόγο τους μαχητές τους οι Ταλιμπάν, οι οποίοι κατά τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας είχαν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, άλλα οκτώ πρόσωπα τραυματίσθηκαν από άλλη έκρηξη βόμβας έξω από εκλογικό τμήμα γυναικών στο Πεσαβάρ.

Ήταν η δεύτερη βομβιστική ενέργεια ανήμερα των εκλογών, μετά αυτής του Καράτσι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι ισλαμιστές Ταλιμπάν.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης