Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ινδία από τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων. 

Οι Αρχές συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις πλημμύρες σε δύο βόρεια κρατίδια ενώ λασπόνερα πλημμύρισαν μια μεγάλη πόλη της χώρας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περίοδος των μουσώνων κανονικά διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο και ήδη όπως αναφέρουν οι Αρχές της Ινδίας έχει αποδώσει 10% περισσότερη βροχή από τον μέσο όρο των τελευταίων 50 χρόνων. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες τονίζοντας πως η κακοκαιρία δεν αναμένεται να κοπάσει, πριν από τις αρχές Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη, οι εκτεταμένες βροχοπτώσεις που έχουν πλήξει τη χώρα έχουν προκαλέσει χάος ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι βόρειες πολιτείες Ούταρ Πραντές και Μπιχάρ.

«Από την περασμένη Παρασκευή (27/9) μέχρι και σήμερα 144 άνθρωποι έχασαν χάσει τη ζωή τους» ανέφεραν σε δηλώσεις του δύο αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Πάτνα, την παραποτάμια πρωτεύουσα της Μπιχάρ, όπου οι κάτοικοι ανέρχονται σε περίπου δύο εκατομμύρια, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως με όσα μέσα διαθέτουν ανοίγουν δρόμο μέσα από το νερό,που έχει πλημμυρίσει τα πάντα, έτσι ώστε να μπορέσουν να προμηθευτούν ήδη πρώτης ανάγκης όπως γάλα. 

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters κάτοικος της συνοικίας Ασιγιάνα της Πάτνα ο οποίος ονομάζεται Ραντζίβ Κούναρ και είναι 65 ετών, ανέφερε πως η περιοχή βρίσκεται στο έλεος του νερού.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία διάσωση και η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Διασώστες διέσωσαν τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Μπιχάρ Σούσι Μόντι από το σπίτι του που βρίσκεται στην Πάτνα καθώς είχε εγκλωβιστεί. Σε βίντεο που μεταδόθηκε από τα διεθνή Μέσα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός φαίνεται ντυμένος με σορτσάκι και ένα μπλουζάκι καθώς απομακρύνεται από το σπίτι του με βάρκα.

Στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνουν πως 1.673 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών και των έντονων βροχοπτώσεων φέτος και μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης