Τουλάχιστον 179 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στις Η.Π.Α.

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011, 17:21
Τουλάχιστον 179 νεκροί από τους ανεμοστρόβιλους στις Η.Π.Α.

Καταστροφικές καταιγίδες και ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 131 άνθρωποι στην Αλαμπάμα και άλλοι 32 στο Μισισίπι καθώς σπίτια ισοπεδώθηκαν, αυτοκίνητα αναποδογύρισαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

Ο κυβερνήτης της Αλαμπάμα, Ρόμπερτ Μπέντλεϊ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ανέφερε: «Αναμένουμε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί».

Ο κυβερνήτης έχει κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέφερε ότι θα κινητοποιηθούν 2000 άνδρες της εθνοφρουράς για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

«Εκτελούμε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Προσπαθούμε να βρούμε όσους βρίσκονται κάπου εκεί παγιδευμένοι και δεν τους έχουμε εντοπίσει ακόμη», είπε.

Συνολικά 179 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αυτήν την εβδομάδα από τις καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή και θεωρούνται οι φονικότερες της τελευταίας δεκαετίας.

Η χειρότερη καταστροφή ωστόσο σημειώθηκε στην Αλαμπάμα όπου την Τετάρτη ένας τεράστιος ανεμοστρόβιλος χτύπησε την πανεπιστημιούπολη Τουσκαλόσα, μια πόλη 95.000 κατοίκων, σκοτώνοντας 15 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και αρκετούς νεαρούς φοιτητές.

Θύματα έχουν αναφερθεί επίσης στη Λουιζιάνα, την Τζόρτζια, το Τενεσί και το Άρκανσο, όπου σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι. Το Άρκανσο, το Τενεσί και το Μισισίπι έχουν επίσης κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι ανεμοστρόβιλοι είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις νότιες και μεσοδυτικές Πολιτείες των Η.Π.Α. αλλά σπανίως αποδεικνύονται τόσο καταστροφικοί.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011, 17:21