Τουλάχιστον 19 μαθητές και μαθήτριες 5 ως 16 ετών, έχασαν τη ζωή τους σήμερα όταν το σχολικό λεωφορείο το οποίο τους μετέφερε, χτυπήθηκε από ένα βαρύ φορτηγό που κινούνταν με ταχύτητα, παρότι μετέφερε μεγάλο φορτίο στη νότια επαρχία Σιντ του Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το φορτηγό προσπερνούσε ένα άλλο όχημα σε ένα δρόμο της περιοχής Ναουάμπσαχ, 265 χλμ. βόρεια από το Καράτσι, όταν συγκρούστηκε μετωπικά με το σχολικό λεωφορείο που εκινείτο στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, δήλωσε ο Άλι Χάιντερ Σομόρο, ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ανασύραμε 19 σορούς παιδιών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κοριτσιών», μαθητών και μαθητριών του σχολείου «Λαμπρό Μέλλον», που πήγαιναν μια σχολική εκδρομή. Δεν διευκρίνισε πόσα ακριβώς ήταν τα παιδιά που επέβαιναν στο σχολικό.

Ο οδηγός του φορτηγού διέφυγε μετά το δυστύχημα και η αστυνομία τον αναζητεί. Οι αρχές διεξάγουν έρευνα, αλλά η επικρατέστερη άποψη μέχρι στιγμής μεταξύ των αστυνομικών κάνει λόγο περί «ανεύθυνου» χειρισμού από μέρους του οδηγού του φορτηγού που οδήγησε στη μετωπική αυτή σύγκρουση.

Νωρίτερα ένας γιατρός είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το στο νοσοκομείο του καταμετρήθηκαν «19 νεκροί, περιλαμβανομένων 17 παιδιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πακιστάν θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια, λόγω του κακοσχεδιασμένου και πλημμελώς συντηρημένου οδικού δικτύου, της κακής κατάστασης πολλών από τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν και της απερισκεψίας με την οποία οδηγούν πολλοί στη χώρα αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης