Ένα κύμα επτά βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη στοίχισε την Τρίτη τη ζωή σε 37 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 43 ακόμη τραυματίσθηκαν, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία και σε νοσοκομεία.

Οι επιθέσεις με τα περισσότερα θύματα σημειώθηκαν στη συνοικία Τζισρ Ντιγιάλα, νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, όπου βρήκαν τον θάνατο τουλάχιστον 24 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη βόμβα εξερράγη σε μια περιοχή όπου βρίσκονται εστιατόρια, καταστήματα και πάγκοι μικροπωλητών. Αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στο σημείο, αλλά λίγη ώρα αργότερα ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες πυροδοτήθηκε στην ίδια περιοχή. Τρεις από τους νεκρούς της δεύτερης έκρηξης ήταν αστυνομικοί.

Νωρίτερα πέντε εκρήξεις έπληξαν βόρειες και νότιες συνοικίες της πρωτεύουσας του Ιράκ.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες καταγράφονται καθώς οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας μάχονται με τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο, οι οποίοι ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις του βόρειου και δυτικού Ιράκ και έχουν πρόσφατα διαπράξει πολλές παρόμοιες επιθέσεις στη Βαγδάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι ο συνασπισμός ο οποίος συνεχίζει την αεροπορική εκστρατεία εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης προχώρησε σε 21 επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στη Συρία και στο Ιράκ μέσα σε 24 ώρες.

Οι 16 επιδρομές (σ.σ. από τη Δευτέρα το πρωί ως και το πρωί της Τρίτης), έγιναν στη Συρία: Οι δέκα έγιναν κοντά στην πόλη Αλ Χασάκα, πλήττοντας εννέα μονάδες, ενώ άλλες έξι είχαν στόχο μονάδες και θέσεις μάχης. Οι υπόλοιπες επιδρομές που έγιναν στο Ιράκ είχαν στόχους μονάδες των τζιχαντιστών, μια θέση πολυβόλου και μια θέση μάχης κοντά στις πόλεις Αλ Άσαντ, Φαλούτζα και Χιτ.

Διαβάστε επίσης: Ιράκ: Στην αντεπίθεση ο στρατός για την ανακατάληψη της Αλ Μπαγκντάντι
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015, 07:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης