Τουλάχιστον 37 νεκροί στη Νέα Υόρκη από τη μανία του Σάντι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, 20:27
Τουλάχιστον 37 νεκροί στη Νέα Υόρκη από τη μανία του Σάντι
Ο αριθμός των θυμάτων από τον κυκλώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε, φτάνοντας «τουλάχιστον τους 37», όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Έχουμε ακόμη μερικούς θανάτους» και ο απολογισμός έχει φθάσει «τουλάχιστον τους 37», δήλωσε ο δήμαρχος σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώνοντας παράλληλα πως οι αρχές θα ξεκινήσουν να μοιράζουν πόσιμο νερό και «έτοιμα γεύματα» στα προάστια εκείνα που παραμένουν ακόμη χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης θα τοποθετηθούν ειδικές εγκαταστάσεις ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επαναφορτίζουν τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους.

Τα σχολεία, ανακοίνωσε ο Μπλούμπεργκ, θα επαναλειτουργήσουν την Δευτέρα, επαναλαμβάνοντας την ευχή να έχει αποκατασταθεί πλήρως η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους Νεοϋορκέζους έως την Κυριακή. Ο ίδιος δήλωσε πως η προσπάθεια για την πλήρη αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού θα απαιτήσει πολύ χρόνο.

Συνολικά, 676.000 άνθρωποι παραμένουν δίχως ηλεκτρικό ρεύμα στη Νέα Υόρκη—οι 227.000 από αυτούς κατοικούν στο Μανχάταν, 103.000 στο Κουίνς, 59.000 στο Μπρούκλιν, 83.000 στο Στέιτεν Άιλαντ και 36.000 στο Μπρονξ, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η διαχειρίστρια εταιρεία ConEdison.

Όπως πρόσθεσε ο Μπλούμπεργκ, 6.800 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής που άνοιξαν πριν την επέλαση της μεγάλης θεομηνίας το βράδυ της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως η τέλεση του παραδοσιακού Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης δεν πρόκειται να μετατοπίσει την παραμικρότερη εστίαση των αρχών της πόλης για την ασφάλειά της και την αποκατάσταση των ζημιών.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, 20:29