Σκηνές πανικού και τρόμου εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της πρωτεύουσας της Υεμένης όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί για να διαδηλώσει υπέρ των σιιτών ανταρτών που ελέγχουν από τις 21 Σεπτεμβρίου την Σαναά.

Τουλάχιστον 43 είναι οι νεκροί, ανάμεσά τους αρκετά παιδιά, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός της επίθεσης θα είναι βαρύτερος καθώς πολλοί εκ των δεκάδων τραυματιών που έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία της Σαναά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε σημείου ελέγχου της πλατείας Ταχρίρ την ώρα που υποστηρικτές των σιιτών ανταρτών της Υεμένης, Χούτι, συγκεντρώνονταν για να διαδηλώσουν.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της Υεμένης δήλωσαν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Associated Press ότι η έκρηξη που συγκλόνισε την «καρδιά» της Σαναά οφείλεται σε επίθεση αυτοκτονίας χωρίς να δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης ωστόσο το περιστατικό θυμίζει τις προηγούμενες βομβιστικές επιθέσεις που έχει πραγματοποιήσει η Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Υεμένη: Επίθεση αυτοκτονίας με 20 νεκρούς
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 10:19

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης