Τούρκοι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Αγίου Νικολάου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 12:21
Τούρκοι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Αγίου Νικολάου
Το σημείο ταφής του Αγίου Νικολάου, ή αλλιώς γνωστός ως Άγιος Βασίλης, ισχυρίζονται πως πιθανότατα ανακάλυψαν Τούρκοι αρχαιολόγοι.

Οι έρευνες έχουν αποκαλύψει έναν άθικτο ναό και τάφους κάτω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Αττάλεια, όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο άγιος, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αρχαιολόγοι στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet.


«Προς το παρόν, έχουν πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά η πραγματική δουλειά τώρα ξεκινάει» δήλωσε ο Cemil Karabayram, διευθυντής τοπογραφίας και μνημείων στην Αττάλεια. «Θα φτάσουμε στο έδαφος και ίσως να βρούμε το άθικτο σώμα του Αγίου Νικολάου».

Γνωστός για τις δωρεές του και τη βοήθειά του προς τους φτωχούς, ο Άγιος του 4ου αιώνα δημιούργησε το μύθο του Άι Βασίλη.

Τα τελευταία χρόνια, η εκκλησία της επαρχίας Ντεμρέ στην Αττάλεια, κοντά στη γενέτειρά του, έχει αποκατασταθεί και προσελκύει πολλούς επισκέπτες. Η πόλη Ντεμρέ είναι χτισμένη επάνω στα ερείπια της Μύρας, της πόλης που πιστεύεται ότι είχε ζήσει ο Άγιος Νικόλαος.

Μέχρι τώρα, πίστευαν πως τα λείψανα του Αγίου Νικολάου, μετέφεραν από την Ντεμρέ ναυτικοί, στην πόλη του Μπάρι στην Ιταλία, όπου βρίσκεται η βασιλική του Αγίου Νικολάου.

Οι αρχαιολόγοι άρχισαν πρόσφατα τις νέες έρευνες, ανακαλύπτοντας τον ναό κάτω από την σύγχρονη εκκλησία χρησιμοποιώντας γεω-ραντάρ. Λένε πως ο ναός ήταν σχεδόν άθικτος αλλά είναι απρόσιτος λόγω της παρουσίας ψηφιδωτών που πρέπει να διατηρηθούν.

Οι εργασίες ανασκαφής θα επιτρέψουν στους μελετητές να έχουν πρόσβαση στους χώρους του ναού κάτω από την εκκλησία για να εξακριβωθεί εάν τελικά βρίσκεται εκεί θαμμένο το σώμα του Αγίου Νικολάου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 12:21