Κυριολεκτικά στα… μαχαίρια βρίσκονται οι ΗΠΑ με την Τουρκία μετά και τις απειλές για κυρώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την κράτηση του πάστορα Ρίτσαρντ Μπράνσον από τις τουρκικές αρχές.

Τη στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωνε ότι η Τουρκία «δεν παραδόθηκε και δεν θα παραδοθεί», με φόντο γιγαντοπανό που ξεκινάει από την μάχη του… Μάτζικερτ το 1071, φτάνει στην Άλωση της Πόλης και καταλήγει μέχρι τον ίδιο, Τούρκοι πολίτες σε φρενίτιδα κομμάτιαζαν και έκαιγαν δολάρια δημοσίως, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους και την… πολεμική διάθεση τους εναντίον των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο που «ανέβηκαν» στα social media δείχνουν ένας άντρα με μία χατζάρα να κομματιάζει με μανία δεκάδες δολάρια, ενώ αλλού Τούρκους πολίτες να φυσάνε την μύτη τους ή να βάζουν φωτιά και να καίνε αμερικανικά δολάρια.

 Τις προηγούμενες ημέρες Τούρκοι πολίτες ασχολήθηκαν περισσότερο με την καταστροφή αμερικανικών προϊόντων ιδιαίτερα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και κινητών τηλεφώνων, ενώ… έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στην πυρά έχουν ριφθεί και τα αμερικανικής προέλευσης ρούχα και παπούτσια.

Βίντεο που αναρτήθηκαν τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, δείχνουν πολίτες να καταστρέφουν με χαρά τα iPhone τους, με βαριοπούλες, σφυριά, αλλά και σφαίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά τα βίντεο, όπως είναι φυσικό έχουν και… παραλήπτες, καθώς τα αφιερώνουν στους λογαριασμούς @realDonaldTrump @AppleSupport @CocaCola ενώ άλλοι βάζουν hashtag USA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης