Οι Τούρκοι τζιχαντιστές που παγιδεύτηκαν στην επιχείρηση κατά της πόλης Telafar του Ιράκ παραδόθηκαν στους Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά, όπως αναφέρει σε σημερινό της άρθρο η «Ηurriyet».

Η Halide Çardakçı, μητέρα ενός 34χρονου μαχητή των τζιχαντιστών, δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα πως περίπου 500 Τούρκοι και οι οικογένειές τους συμπεριλαμβανομένου του γιου της, έχουν παραδοθεί στις κουρδικές δυνάμεις, φοβούμενοι ότι θα πέσουν στα χέρια των Ιρανών και θα τους σκοτώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τους Τούρκους τζιχαντιστές, περίπου 250 άτομα παραδόθηκαν από το Αζερμπαϊτζάν, την Υεμένη, την Τυνησία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Αίγυπτο, στους Haşdi Şabi (Κούρδοι του Ιράκ) υπό τον φόβο για την ζωή τους.

Το άρθρο της «Ηurriyet»

Πριν από δύο χρόνια ο γιος της εντάχτηκε στους Τούρκους τζιχαντιστές για να πολεμήσει στο Ιράκ. «Ο γιος μου επιχείρησε να παραδοθεί αλλά τραυματίστηκε, μας έστειλε φωτογραφίες που ήταν τραυματισμένος» είπε η μητέρα του 34χρονου και συμπλήρωσε: «Από τότε η τύχη του αγνοείται». Η Halide δεν ξέρει μέχρι σήμερα αν γιος της είναι ζωντανός ή νεκρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σαν τη δική μου οικογένεια υπάρχουν 500 άλλες οικογένειες Τούρκων τζιχαντιστών που παραδόθηκαν οι άνθρωποί τους στους Κούρδους» λέει η Halide Çardakçı.

H Halide Çardakçı και ο 34χρονος γιος της Uğur Çardakçı

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης