Τουρκία: Σύλληψη δεκάδων αστυνομικών για κατασκοπεία κατά του Ερντογάν

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 10:25
Τουρκία: Σύλληψη δεκάδων αστυνομικών για κατασκοπεία κατά του Ερντογάν
Δεκάδες αξιωματικοί της αστυνομίας τέθηκαν υπό κράτηση στην Τουρκία, στο πλαίσιο έρευνας για κατασκοπεία και παράνομη υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του στενού περιβάλλοντός του, μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον 20 αξιωματικοί της αστυνομίας προφυλακίστηκαν σε 13 επαρχίες της χώρας, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Τον περασμένο μήνα, περί τους 50 αξιωματικούς της αστυνομίας τέθηκαν υπό κράτηση με την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και της υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών στο πλαίσιο ενός «παράλληλου κράτους», όπως το αποκαλεί ο Ερντογάν, το οποίο φέρεται να συνωμοτούσε για την ανατροπή του. Οι τελευταίες συλλήψεις πραγματοποιούνται μετά τη νίκη του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, που διεξήχθησαν στη χώρα στις 10 Αυγούστου.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα εντείνει -μόλις αναλάβει τα νέα του καθήκοντα- τη μάχη που δίνει κατά του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί ότι αποτελεί τον εμπνευστή του «παράλληλου κράτους». Ο Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι χρησιμοποιεί το δίκτυο των οπαδών του, οι οποίοι έχουν επιρροή στην αστυνομία, τη δικαστική εξουσία και άλλους θεσμούς, για να τον ανατρέψει.

Ο Γκιουλέν αρνείται κάθε συνωμοσία κατά του κράτους.

Πηγή: nomisma.com.cy

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2014, 10:37