Τουρκία: 33 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από δύο καταστροφικές χιονοστιβάδες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 14:54
Τουρκία: 33 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από δύο καταστροφικές χιονοστιβάδες

Τριάντα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 53 τραυματίστηκαν από χιονοστιβάδα που σημειώθηκε σήμερα στην ανατολική Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για 10-15 ανθρώπους που παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από το χιόνι.

Οι αγνοούμενοι αυτοί είναι, σύμφωνα με έναν Τούρκο αξιωματούχο, διασώστες, οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σημείο εκείνο για να αναζητήσουν δύο ανθρώπους που είχαν καταπλακωθεί από προηγούμενη χιονοστιβάδα. Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαρετίν Κοτσά προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

 

Ο δήμαρχος της περιοχής Μπαχτσεσεράι στην ανατολική επαρχία Βαν, ο Μεκί Αρβάς, δήλωσε ότι μια ομάδα 300 ανθρώπων εργαζόταν για τη διάσωση εγκλωβισμένων από τη χιονοστιβάδα της Τρίτης, όταν σημειώθηκε και νέα κατολίσθηση χιονιού. Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι 30 άνθρωποι έχουν διασωθεί από χθες.

Σήμερα οι ομάδες διάσωσης κλήθηκαν σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Μπαχτσεσεχίρ, που περικλείεται από βουνά και βρίσκεται και αυτή στην επαρχία Βαν έπειτα από την πτώση χιονοστιβάδας αργά χθες το βράδυ, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ είπε ότι 25 μέλη της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάστασή τους.

Η πρώτη χιονοστιβάδα καταπλάκωσε ένα εκχιονιστικό όχημα και ένα μικρό λεωφορείο σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και πιθανόν θάβοντας κάτω από το χιόνι άλλους δύο. Ο χειριστής του μηχανήματος και επτά επιβάτες σώθηκαν.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020, 16:34