Επιπλέον 9.193 ημερήσια κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι τουρκικές αρχές υγείας, ενώ 71 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του Covid-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στην Τουρκία, καθώς συνεχίζεται η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της νόσου στη χώρα.

Από την αρχή της πανδημίας, 2,7 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον SARS-Cov-2 και 28.503 άνθρωποι έχουν υποκύψει στη νόσο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 14 Ιανουαρίου η χώρα ξεκίνησε ένα μαζικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του Covid-19, με σειρά προτεραιότητας να έχουν οι εργαζόμενοι στους τομείς υγείας καθώς και ανώτατοι αξιωματούχοι με σκοπό να τονώσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα 6,86 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του Covid-19 και σχεδόν 1,7 εκατομμύρια και τη δεύτερη δόση.

Την περασμένη εβδομάδα ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα ανακοίνωσε ότι από 1η Μαρτίου θα ξεκινήσει η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης