Τουρκία: Αυστηρές ποινές επέβαλε δικαστήριο στους υπευθύνους του ορυχείου στη Σόμα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, 12:01
Τουρκία: Αυστηρές ποινές επέβαλε δικαστήριο στους υπευθύνους του ορυχείου στη Σόμα
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε 15 χρόνια κάθειρξη τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ορυχείου στη Σόμα, όπου τον Μάιο του 2014 σκοτώθηκαν 301 ανθρακωρύχοι στο χειρότερο δυστύχημα αυτού του είδους που έχει σημειωθεί ποτέ στην Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η απόφαση του δικαστηρίου της πόλης Ακχισάρ στη δυτική Τουρκία εναντίον του Τσαν Γκουρκάν ελήφθη έπειτα από μια δίκη που διήρκεσε τρία χρόνια.

Ο γενικός διευθυντής του ορυχείου Ραμαζάν Ντογκρού και ο τεχνικός του διευθυντής Ισμαήλ Ανταλί καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 22 ετών και έξι μηνών. Ο διευθυντής επιχειρήσεων Ακίν Τσελίκ και ο τεχνικός υπεύθυνος Ερτάν Ερσόι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 18 ετών και 9 μηνών, σύμφωνα με το Anadolu.

Το δικαστήριο αθώωσε περισσότερους από 30 από τους συνολικά 51 κατηγορουμένους που δικάζονταν με διάφορες κατηγορίες, από «φόνο με ενδεχόμενο δόλο» έως «εγκληματική αμέλεια».

Τον Μάιο του 2014, 301 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους στο ορυχείο της Σόμα, όταν ξέσπασε σε αυτό φωτιά, ένα δυστύχημα που είχε προκαλέσει αγανάκτηση στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, 12:01