Οι τουρκικές αρχές επαναπάτρισαν στη Γερμανία έναν υπήκοο της χώρας που περιέγραψαν με τον όρο «τρομοκράτης», μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι πηγές αυτές ανέφεραν πως οι γερμανικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί για την απέλαση, κατά το πρακτορείο, που δεν διευκρίνισε πού επρόκειτο να απελαθεί ή ποιες είναι οι κατηγορίες που τον βαρύνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φερόμενος ως τρομοκράτης επρόκειτο να επαναπατριστεί στο Αμβούργο, σύμφωνα με πηγές που επικαλέστηκε από τη δική του πλευρά το Γερμανικό Πρακτορείο, που πάντως διευκρίνισαν ότι δεν θα συλληφθεί με την άφιξή του.

Οι αρχές της Γερμανίας δεν έχουν στη διάθεσή τους αποδεικτικά στοιχεία τα οποία να τεκμηριώνουν ότι ο άνδρας αυτός βρισκόταν ή έδρασε πράγματι σε εδάφη ελεγχόμενα από το Ισλαμικό Κράτος στη συριακή ή την ιρακινή επικράτεια, κατά τις πηγές στο Βερολίνο.

Τους τελευταίους μήνες, οι τουρκικές αρχές απελαύνουν αλλοδαπούς που αποκαλούν «ξένους τρομοκράτες μαχητές» στις πατρίδες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης