Η Τουρκία κατέγραψε 42.551 κρούσματα του κορωνοϊού το τελευταίο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, παραμένοντας κοντά στο επίπεδο του αρνητικού ρεκόρ που άγγιξε το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, η Τουρκία καταγράφεται αυτή τη στιγμή παγκοσμίως ως η χώρα με τον πέμπτο υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων σε εβδομαδιαίο μέσο όρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων αυξάνεται διαρκώς από τότε που η κυβέρνηση χαλάρωσε ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα στις αρχές Μαρτίου αγγίζοντας το Σάββατο 44.756 μολύνσεις, τον υψηλότερο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε αυστηροποίηση των μέτρων, μεταξύ άλλων την επαναφορά ολικού lockdown σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, που φέτος ξεκινά στις 13 Απριλίου.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 3,529 εκατομμύρια. Το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 193 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων από την Covid-19 σε 32.456.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης