Τουρκία: Δεν έχει αναπτυχθεί στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στη χώρα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012, 18:40
Τουρκία: Δεν έχει αναπτυχθεί στρατιωτικό προσωπικό των ΗΠΑ στη χώρα
Οι ΗΠΑ δεν έχουν αναπτύξει στρατιωτικό προσωπικό ή κάποια μονάδα στην Τουρκία σε σχέση με την κρίση στη Συρία, ανακοίνωσε το Σάββατο ο τουρκικός στρατός.

Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων διέψευσε κατ' αυτόν τον τρόπο σε ανακοίνωσή του τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ φέρεται ότι έστειλαν στρατιωτικό προσωπικό στην Τουρκία, μετά την όξυνση της έντασης κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων.

«Ούτε προσωπικό ούτε αμερικανική στρατιωτική μονάδα έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία πέραν αυτών που βρίσκονται στη βάση του Ιντσιρλίκ (επαρχία Άδανα, στη νότια Τουρκία), αυτών που βρίσκονται στο Κιουρετζίκ (επαρχία Μαλάτεια, Νοτιοανατολική Τουρκία) και αυτών στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τις τελευταίες ημέρες, οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρουν δηλώσεις που αποδίδονται στον Αμερικανό στρατηγό Μαρκ Χέρτλινγκ, διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, οι οποίες κάνουν λόγο για την αποστολή ενός αμερικανικού στρατιωτικού αποσπάσματος στην Τουρκία, στο πλαίσιο μιας στρατηγικής ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Οι σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Δαμασκού είναι τεταμένες μετά τον θάνατο στις αρχές Οκτωβρίου 5 αμάχων στην Τουρκία, σε περιοχή κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα, από οβίδα που ερρίφθη από τη Συρία.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012, 18:43