Τουρκία: «Δεν είναι ρεαλιστική μια χερσαία επιχείριση στο Κομπανί»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 12:20
Τουρκία: «Δεν είναι ρεαλιστική μια χερσαία επιχείριση στο Κομπανί»
«Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι η Τουρκία θα διεξαγάγει μονομερή χερσαία επιχείρηση για τη σωτηρία της συριακής κουρδικής πόλης Κομπανί», δήλωσε την Πέμπτη ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στις διεθνείς επικρίσεις κατά της χώρας του για αργοπορημένη αντίδραση στα γεγονότα στη Συρία.

«Διεξάγουμε συνομιλίες. Όταν θα υπάρξει κοινή απόφαση, η Τουρκία δεν θα απέχει από το να διαδραματίσει τον ρόλο που της αντιστοιχεί», δήλωσε ο τούρκος υπουργός κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας ή απαγόρευσης των πτήσεων στο έδαφος της Συρίας δεν βρίσκεται ακόμη στο «μενού» των συζητήσεων.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει απλή και ευθεία απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία την οποία θα υπερασπίζεται η Τουρκία δεν βρίσκεται ακόμη στο «μενού» των συνομιλιών των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης: Ομοβροντίες κατά της Άγκυρας
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 11:30

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014, 12:22