Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών στο Ντιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, δήλωσε πριν από λίγο ο υπουργός Γεωργίας Μεχντί Εκέρ.

Το αιματηρό περιστατικό έρχεται ενώ απομένουν πλέον λιγότερες από 48 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε νωρίτερα ότι δεν είναι σαφές εάν η έκρηξη στην προεκλογική συγκέντρωση οφειλόταν σε επίθεση ή δυστύχημα και υποσχέθηκε να διεξαχθεί έρευνα.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι η έκρηξη δεν οφειλόταν σε βλάβη μετασχηματιστή τάσης του δικτύου ηλεκτροδότησης.

«Τα πρώτα ευρήματά μας δείχνουν ότι η έκρηξη δεν σημειώθηκε στον μετασχηματιστή τάσης», είπε ο Γιλντίζ, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν απευθείας από το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκέντρωση ακυρώθηκε, ο Ντεμίρτας δεν εκφώνησε την ομιλία του, ενώ σε δηλώσεις του κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι. «Οι αντίπαλοί μας θέλουν να προκαλέσουν χάος», τόνισε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης