Η Τουρκία χρειάζεται περισσότερη διεθνή βοήθεια για να αντιμετωπίσει την εισροή Σύρων προσφύγων, όπως δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Η βοήθεια της διεθνούς κοινότητας δεν είναι αρκετή. Γνωρίζουμε ότι σε όλους επιβάλλονται φόροι, αλλά πιστεύουμε ότι η διεθνής κοινότητα μπορεί να κάνει περισσότερα», δήλωσε ο κ.Σελίμ Γενέλ στην επιτροπή εξωτερικών θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80.000 Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τους 120.000 που υπήρχαν πριν, όπως σημείωσε ο κ.Γενέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πάντως επεσήμανε πως η χώρα του προετοιμάζεται για την έλευση «τουλάχιστον 40.000 ακόμη» και κατασκευάζει τέσσερις καταυλισμούς προσφύγων επιπλέον των οκτώ που ήδη υπάρχουν στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής, η Τουρκία έχει ξοδέψει 200 εκατομμύρια δολάρια (153 εκατομμύρια ευρώ), υπογράμμισε ο Γενέλ.

«Έχουμε καταφέρει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση μόνοι μας, αλλά φυσικά πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο», πρόσθεσε. «Χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να έρθουν».

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης