Τουρκία: Έκπτωση 10,25% στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 09:21
Τουρκία: Έκπτωση 10,25% στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου
Η τουρκική εταιρεία διαχείρισης αγωγών φυσικού αερίου BOTAS και η ρωσική Gazprom κατέληξαν σε συμφωνία για έκπτωση 10,25% στην τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, εντός του συστήματος των αγωγών φυσικού αερίου στην Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ είχε ανακοινώσει, τον Φεβρουάριο, αύξηση των ποσοτήτων φυσικού αερίου που θα διακινούνταν από τον Μάρτιο και μετά, ωστόσο οι δύο πλευρές δεν έχουν υπογράψει ακόμη επίσημη συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρωσία θα ρύθμιζε ανάλογα τη θέση της, για τη χορήγηση της αύξησης ή μη σε συνάρτηση με την απόφαση της Τουρκίας για τον αγωγό που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία, ώστε μέσω Ελλάδας και άλλων βαλκανικών χωρών να έχει τελική έξοδο στην Ευρώπη.

«Οι διαβουλεύσεις των δύο χωρών σε διακυβερνητικό επίπεδο για τον αγωγό αυτό συνεχίζονται, ενώ η ρωσική πλευρά δεν έχει λάβει τις επίσημες τουρκικές προτάσεις για την κατασκευή του» δήλωσε ο κ. Νόβακ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015, 09:26