Τουρκικό δικαστήριο διέταξε σήμερα την αποφυλάκιση με εγγύηση ενός πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης, που δικάζεται για τρομοκρατία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ερέν Ερντέμ, που έχασε την έδρα του στις εκλογές του 2018, είναι φυλακισμένος από τον Ιούνιο και κατηγορείται ότι δημοσίευσε υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες, ενώ ήταν εκδότης μιας αντιπολιτευόμενης εφημερίδας το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες ότι παρείχε βοήθεια στους οπαδούς του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Οι εισαγγελείς προτείνουν να επιβληθεί σε βάρος του ποινή κάθειρξης έως 19 έτη για την κατηγορία της «συμμετοχής σε ένοπλη οργάνωση» και παροχής βοήθειας σε τρομοκράτες, έγραψε το Anadolu. Εντούτοις, το δικαστήριο αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Είναι ο δεύτερος πολιτικός από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) που συνελήφθη στις μαζικές διώξεις, που οδήγησαν στη φυλάκιση 70.000 και πλέον ανθρώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο έτερος πολιτικός του CHP, ο Ερνίς Μπερμπέρογλου, είχε αρχικά καταδικαστεί σε κάθειρξη 25 ετών για την κατηγορία της κατασκοπείας τον Ιούνιο του 2017, αλλά αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο. Επίσης αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης