Ένα κοριτσάκι 5 ετών ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια 18 ώρες μετά την κατάρρευση ενός οκταώροφου κτηρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 12 ακόμη έχουν τραυματιστεί από την κατάρρευση το απόγευμα της Τετάρτης αυτού του πολυώροφου κτηρίου στη συνοικία Καρτάλ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, το οποίο διέθετε 14 διαμερίσματα όπου διέμεναν 43 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε στις 16.00 (τοπική ώρα, 15.00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλικαγιά, οι τρεις πάνω όροφοι του κτηρίου είχαν χτιστεί παράνομα, ενώ στο ισόγειο λειτουργούσε χωρίς άδεια ένα εργαστήριο υφαντουργίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους λίγα λεπτά προτού ανασυρθεί ζωντανή η 5χρονη, ο Γερλικαγιά δήλωσε ότι οι διασώστες «μίλησαν σε ένα κορίτσι με το όνομα Χαβά». «Μιλάνε μαζί της τώρα. Ελπίζουμε με τις προσευχές μας και τις προσπάθειές τους να φτάσουμε σε αυτό το κορίτσι» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερλικαγιά διευκρίνισε ότι από τους 12 τραυματίες που νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα σωστικά συνεργεία εργάζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αναζητώντας εγκλωβισμένους στα συντρίμμια, ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ζητούσαν να επικρατήσει απόλυτη ησυχία προκειμένου να μπορέσουν να αφουγκραστούν τυχόν ήχους από παγιδευμένους ανθρώπους.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης