Ένας 70χρονος ανασύρθηκε νωρίς σήμερα το πρωί από τα ερείπια κτηρίου που είχε ισοπεδωθεί στη δυτική Τουρκία, όπου παρέμεινε παγιδευμένος για 33 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Αιγαίο την Παρασκευή.

O 70χρονος, ο οποίος κατονομάστηκε ως ο Αχμέτ Τζιτίμ, ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του κτηρίου κατοικιών «Riza Bey», ένα από τα 20 κατοικημένα κτήρια που κατέρρευσαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι 20 κτήρια καταστράφηκαν στην περιοχή Μπαϊρακλί της Σμύρνης, ενώ η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών AFAD σημείωσε ότι ως τις 09:30 σήμερα το πρωί τοπική ώρα (08:30 ώρα Ελλάδος) συνολικά 850 μετασεισμοί είχαν γίνει αισθητοί στην Τουρκία με τους 40 από αυτούς να είναι μεγαλύτεροι των 4 βαθμών.

Στους 51 αυξήθηκαν οι νεκροί, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, οι νεκροί στη Σμύρνη αυξήθηκαν στους 51. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στα κατεστραμμένα κτήρια της περιοχής συνεχίζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την AFAD, στα συντρίμμια εντοπίστηκαν παγιδευμένοι και διασώθηκαν μέχρι στιγμής 104 άνθρωποι. Συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται στους 896 και το 76% από αυτούς είχε πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία σήμερα το πρωί.

Οκτώ άνθρωποι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης