Οι τουρκικές αρχές διαπίστωσαν χθες Τρίτη ότι 55 άνθρωποι, μετανάστες και μετανάστριες από το γειτονικό Ιράκ, βρίσκονταν μέσα σε δύο εμπορευματοκιβώτια που επρόκειτο να φορτωθούν σε πλοίο στη Σμύρνη που θα απέπλεε με προορισμό την Ιταλία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι 55 μετανάστες, ανάμεσά τους 33 γυναίκες, έφθασαν στη Σμύρνη από τη Σανλιούρφα, στα σύνορα με τη Συρία, διανύοντας 1.250 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίμεναν μέσα στα εμπορευματοκιβώτια για πέντε ημέρες.

Οι διακινητές σχεδίαζαν να τους στείλουν μέσα στα εμπορευματοκιβώτια στην Ιταλία τη 14η Μαρτίου, κατά τις πληροφορίες του πρακτορείου.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν όταν υπάλληλοι ναυτιλιακής άκουσαν φωνές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς δεν είχαν αρκετό οξυγόνο, οι μετανάστες άνοιξαν τρύπες στα εμπορευματοκιβώτια και ζήτησαν βοήθεια, εξήγησε το Anadolu.

Είναι η δεύτερη περίπτωση μέσα σε μία εβδομάδα που οι τουρκικές αρχές κάνουν γνωστό ότι εντόπισαν και σταμάτησαν μεγάλο αριθμό μεταναστών. Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία στην πόλη Βαν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, βρήκε μέσα σε φορτηγό 114 μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο και μετανάστες προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης