Τουρκία: Έρευνα μετά τις καταγγελίες για θανάτους αμάχων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015, 22:31
Τουρκία: Έρευνα μετά τις καταγγελίες για θανάτους αμάχων
Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε απόψε το βράδυ ότι ξεκίνησε μια έρευνα σχετικά με τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για τον θάνατο αμάχων στις επιδρομές που εξαπέλυσε η τουρκική πολεμική αεροπορία εναντίον θέσεων των Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ.

Κούρδοι αξιωματούχοι στο Ιράκ κατήγγειλαν σήμερα το πρωί τον θάνατο τουλάχιοστον 6 ανθρώπων, περιλαμβανομένων δύο γυναικών, στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς που διεξήχθησαν λίγες ώρες νωρίτερα.

Φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μέτεδωσαν από την πλευρά τους ότι διαπράχθηκε μία "σφαγή" χωρίς να δώσουν περισσότερες διευκρινίσεις.

"Μια έρευνα έχει ξεκινήσει σχετικά με αυτούς τους ισχυρισμούς και τα γεγονότα θα διαλευκανθούν πλήρως" διαβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, όπου προστίθεται ότι τα αεροπορικά πλήγματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στοχοθέτησαν διοικητικές βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι στόχοι που επιλέχθηκαν βρίσκονται σε περιοχές όπου οι υπηρεσίες πληροφοριών επισημαίνουν ότι δε διαμένουν άμαχοι, διαβεβαίωσε επιπλέον το υπουργείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015, 22:36