Η Τουρκία θα καταθέσει αίτημα στον ΟΗΕ ώστε να ξεκινήσει μία εκστρατεία ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους πληγέντες στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέντ Νταβούτογλου, ενώ την ίδια ώρα αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών στη Χομς, προπύργιο του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Έδωσα σήμερα εντολές για την κατάθεση ενός αιτήματος στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Γενεύη με θέμα την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας» δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή ο Νταβούτογλου σε τούρκους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς, η Τουρκία, ξεκινάμε μία πρωτοβουλία στο γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη για να ξεκινήσει η εισρροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία», πρόσθεσε ο υπουργός, αναφερόμενος στο ανθρωπιστικό δράμα που εκτυλίσσεται κυρίως στη Χομς και τη Ζαμπάντανι, τις οποίες βομβαρδίζει ο συριακός στρατός.

Ο Νταβούτογλου, που αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα με την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, σημείωσε ότι η Τουρκία εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει το θέμα της καταστολής στη Συρία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ μετά την αποτυχία του Συμβουλίου Ασφαλείας να ψηφίσει μία απόφαση για την επίλυση της κρίσης, καθώς η Ρωσία και η Κίνα άσκησαν βέτο.

«Θα συνεχίσουμε με αυξανόμενο ρυθμό τις πρωτοβυολίες μας τόσο για να φέρουμε το συριακό ζήτημα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης όσο και για να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στους Σύρους αδελφούς μας στο πλαίσιο της Ύπατης Αρμοστείας» υπογράμμισε ο Νταβούτογλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης