Η Τουρκία μπορεί να χρειαστεί να κατασκευάσει νέες αίθουσες δικαστηρίων για να διαχειριστεί τις χιλιάδες διώξεις σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, καθώς ο αριθμός των συλληφθέντων έχει φθάσει τις 32.000.

Οι αρχές έχουν προφυλακίσει ή απολύσει ανθρώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση, τον στρατό, τα μέσα ενημέρωσης και το δικαστικό σώμα και έχουν ζητήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν τον πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορούν ότι οργάνωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ανεγείρουμε νέες αίθουσες δικαστηρίων σύμφωνα με τις ανάγκες», δήλωσε ο Μποζντάγ στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν αναμένει να διεξαχθούν μαζικές δίκες με «χιλιάδες κατηγορουμένους» και διευκρίνισε πως μερικά από τα 32.000 πρόσωπα που κρατούνται για σχέσεις με τον Γκιουλέν μπορεί να απελευθερωθούν καθώς θα προχωρεί η νομική διαδικασία. Διευκρίνισε πως οι δίκες θα διεξαχθούν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν υποσχεθεί ότι θα απαντήσουν στο αίτημα για την έκδοση του Γκιουλέν σε μια-δυο ημέρες, δήλωσε ακόμη ο Μποζντάγ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης