Άγκυρα και Ουάσιγκτον εξετάζουν από κοινού την στρατιωτική δράση για να ανακαταληφθεί η Ράκκα, όπου και η πρωτεύουσα του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, σε δημοσιογράφους, επιστρέφοντας από την διάσκεψη των G-20 στην Κίνα. Το θέμα συζητήθηκε -είπε ο Ερντογάν- στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Ομπάμα των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Ράκκα είναι ένα σημαντικό κέντρο για το Daesh (ISIS) είπε ο Ερντογάν, χρησιμοποιώντας το αραβικό προσωνύμιο των τζιχαντιστών και πρόσθεσε: «Ο Ομπάμα ειδικότερα επιθυμεί να συνεργασθούμε στην επιχείρηση εναντίον της Ράκκα. Του είπαμε ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για εμάς».

Η τουρκική πρόταση είναι να βρεθούν μαζί ανώτατοι Τούρκοι και Αμερικάνοι αξιωματικοί για να εξετάσουν το ζήτημα και κατόπιν ό,τι είναι απαραίτητο θα γίνει».

Άλλοι τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Συρία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Άλλοι τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιχειρήσεις που διεξάγονται στη Συρία και πέντε τραυματίσθηκαν, όταν ρουκέτες που εκτόξευσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου έπληξαν δύο τουρκικά άρματα μάχης στο χωριό Wuquf.

Σκοτώθηκαν επίσης και δύο άντρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) που πολεμούν στο πλευρό των τουρκικών δυνάμεων στις επιχειρήσεις σε συριακό έδαφος και δύο τραυματίσθηκαν.

Όπως μετέδωσαν τα τουρκικά Μέσα, «τα χωριά Wuquf και Sadwi έχουν ανακαταληφθεί και οι τζιχαντιστές του Χαλιφάτου έχουν εκδιωχθεί από αυτά».

Με πληροφορίες από hurriyetdailynews.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης