Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις χειριστές των δύο μαχητικών αεροσκαφών της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβησαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης.

Η επαφή χάθηκε με τα αναγνωριστικά αεροσκάφη RF-4E λίγη ώρα μετά την απογείωσή τους από μια βάση στην επαρχία Μαλάτια για προγραμματισμένη νυχτερινή άσκηση, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επιχειρήσεις έρευνας άρχισαν αμέσως. Στις 20:45 ανακαλύφθηκαν τα συντρίμμια των δύο αεροσκαφών μας και δυστυχώς οι τέσσερις πιλότοι έγιναν μάρτυρες», αναφέρει η ανακοίνωση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεσων. Δεν δίνεται καμιά εξήγηση για τη συντριβή των δύο αεροπλάνων.

Τα αεροσκάφη κατέπεσαν στην περιοχή Ακτσαντάγ, περίπου 150 χλμ. βόρεια των συνόρων με τη Συρία, όπως δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Η Τουρκία διαθέτει τον δεύτερο σε μέγεθος στρατό του NATO και τα τελευταία χρόνια τα αεροσκάφη της τουρκικής ΠΑ έχουν αναλάβει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο σε ό,τι αφορά στην από αέρος επιτήρηση των συνόρων με το Ιράκ και με τη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης